Domů

Zařízení ABB pro chránění a ovládání rozvoden

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 
Pátek, 03. prosinec 2010

abb_1_titlABB patří mezi přední světové výrobce produktů zajišťujících spolehlivé chránění a ovládání energetických zařízení, ať již se jedná o chránění výrobních bloků, přenosových linek nebo distribučních rozvodů elektrické energie. Rozsáhlé portfolio ABB zahrnuje výrobky vhodné pro libovolné aplikace všech napěťových úrovní. Jedná se o moderní mikroprocesorová zařízení, splňující současné požadavky zákazníků.

Tedy nejen spolehlivost a maximální technickou vyspělost, ale také flexibilitu a otevřenost pro rozšiřování a implementaci do budoucích moderních řídicích systémů.

U dodávaných systémů a zařízení ABB je důraz kladen mimo základní ochranné a ovládací funkce zejména na zajištění spolehlivosti provozu energetické soustavy jako celku. Jedná se o zajištění kvality elektrické energie a o minimalizaci výpadků dodávky při současném snižování investičních nákladů a nákladů na provoz a údržbu zařízení.

Nejmodernější ucelenou skupinou výrobků společnosti ABB určenou pro chránění a ovládání energetických zařízení je registrovaná obchodní značka Relion?. Tento pojem zastřešuje skupinu výrobků IED (z anglického „Intelligent Electronic Device") určených pro chránění. Základním benefitem je plná implementace moderního komunikačního standardu IEC 61850 (která je pro tyto výrobky samozřejmostí již od návrhu), základním znakem je také jednotný vzhled a společný konfigurační nástroj PCM 600.

Skupina Relion® se dělí na jednotlivé produktové řady. Základní zařízení řady 610 vyhoví pro jednoduché aplikace a spolu s řadou 615 jsou určena pro standardní distribuční chránění. Řadou 630 lze již splnit nároky komplikovaných aplikací chránění a ovládání úrovní vn. Vysoce sofistikované řady 650 a 670 jsou určeny pro distribuční a přenosové linky 110 a 220 / 400 kV, případně slouží pro chránění rozvoden a chránění elektrárenských výrobních bloků.

abb_1_1
Relion®

Samotné řídicí funkce monitorování, ovládání a automatizace rozvoden zajišťuje systém ABB MicroSCADA Pro. Tento grafický počítačový systém umožňuje obsluze sledovat stav, ovládat proces, modifikovat parametry nastavení a ukládat a vyhodnocovat záznamy, průběhy a události. Datová komunikace s jednotlivými IED různých výrobců může být realizována standardem IEC 61850, obecně používanými protokoly nebo na míru aplikovaným způsobem. Může být využita také vazba na okolní systémy pomocí OPC, SQL, IEC standardů a podobně. Systém lze modulárně rozšiřovat a je možno volit z několika stupňů redundance.

abb_1_2
REC670

Nedílnou součástí dodávek zařízení a systémů ABB jsou také komplexní poskytované služby, od návrhů systémů a zhotovení realizačních studií přes projektové a programátorské činnosti, výpočty nastavení, parametrizace zařízení až po zkoušky a uvádění systémů do provozu. Dále jsou využívány záruční a pozáruční služby lokálního servisního oddělení ABB, působícího v České Republice.

ABB (www.abb.cz) je přední světovou firmou působící v oblasti energetiky a automatizace. Umožňuje zákazníkům ze sféry průmyslu a výroby a distribuce energií zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu jejich činností na životní prostředí. ABB má kolem 120 000 zaměstnanců ve více než 100 zemích světa. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává téměř 2 700 lidí.

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky