Domů

Vyhledávače kabelů pod omítkou

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 6
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel redakce Etm   
Úterý, 24. únor 2009

kurt_titlKompletní vyhledávačka kabelů pod omítkou se skládá s vysílače a přijímače. Tato kombinace umožňuje efektivní lokalizaci vedení v instalacích do hloubky 50cm. Vysílač vysílá až čtyřmi frekvencemi s možnosti kontinuální nebo přerušované distribuce signálu do hledaného kabelu. Obvykle používané frekvence jsou 1000Hz a 2600 Hz. Tato metoda vysílání frekvence do kabelu je daleko efektivnější než pouhá pasivní detekce 50Hz. Na rozdíl od detekce sítové frekvence je možné nejen vyhledání kabelů pod omítkou, ale i následná identifikace kabelu, páru a konce kabelu.
Nabídka zahrnuje několik kvalitních kompletů přizpůsobených na nejrůznější oblasti lokalizace a vyhledáváni touto metodou. Z této široké nabídky Vás detailněji seznámím s kompletem určeným pro vyhledávání silových nn metalických kabelů KE501 a kompletem který je určen pro vyhledávání telekomunikačních kabelů KE701.
 
KE501-ELEKTRO je vhodný převážně pro revizní techniky. Jedná se o komplet vysílač přijímač určený pro lokalizaci nn kabelů. Vysílač je chráněn do 400 V AC/DC. K dispozici je i varovná LED dioda pro signalizaci napětí vyššího než 100V. Pro připojení k hledanému kabelu jsou k dispozici dvě velké krokosvorky s ochranou do 1000V a nebo 4mm banánové konektory. Přijímací sonda má dva režimy citlivosti a výstup na sluchátka.

kurt_2

KE701-TELKO/DATA- je určen pro telekomunikační oblast. Opět je zde implementována ochrana do 400V AC/DC i signalizace napětí vyššího než 100V. Dále je tu indikace přenosu dat v síti, zvukově i vizuálně indikuje kontinuitu. Diky sinusovému průběhu vstupního signálu a vysoké impedanci je možné hledat datové kabely za provozu bez rušení toku dat v ISDN i ADSL síti tzv. DATA PROTECTION. Připojení k hledanému kabelu je možné pomocí kokosvorek, banánovými konektory ale hlavně lze využít konetory RJ11 a RJ45. Přijímací sonda je řešena stejně jako u typu KE501 navíc je tu k dispozici LED dioda pro signalizaci dat ve vedení. 

kurt_3

Pro vyhledávání trasy kabelů, identifikaci páru a dohledání konce vedení se používají dvě základní měřící metody.
První metoda vyžaduje, aby jedna krokosvorka vysílače byla připojena na kabel, který chceme hledat a druhá na uzemnění. Tato metoda slouží pro přesné vyhledání trasy kabelu.
Po připojení vysílače a nastavení vysílací frekvence jednoduše sledujeme signál pomocí přijímací sondy. Indikace přítomnosti signálu v kabelu je řešena akusticky. Citlivost přijímací sondy má dva přednastavené režimy nízká a vysoká citlivost. Dostupnost signálu ve zdi je cca 50cm. 
Druhá metoda slouží k identifikaci kabelu nebo páru. U této metody je potřeba připojit vysílač jednou krokosvorkou na jeden vodič kabelu kabelu a druhou kokosvorkou na druhý vodič kabelu. Po té jsme schopni přijímací sondou přesně identifikovat kabel v rozváděči a nebo na svorkovnici.

Všechny výše uvedené vyhledávačky můžete zakoupit v našem internetovém obchodě.

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky