Domů

Nové ePDU G3 s měřením, spínáním a řízením jsou výkonným nástrojem expertů

Tisk
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Administrator   
Sobota, 27. červen 2015

ePDUG3-R2L-Family-mixed2_nahled_150pxEaton Elektrotechnika s.r.o. v uplynulých dnech uvedla na trh třetí generaci vnitrostajanových rozvaděčů ePDU. Hlavním přínosem tzv. G3 ePDU je zefektivnění využívání energie, lze např. měřit zásuvky nejen lokálně, ale i na dálku s min. přesností 99 %. Rozváděče jsou velmi dobře využitelné především v IT prostředí, kde díky větší kontrole na úrovni jednotlivých zařízení umožňují přesněji monitorovat spotřebu energie zařízení.

Tyto modely, které jsou nejnovějším přírůstkem třetí generace rozváděčů společnosti Eaton, nabízejí nejen usnadnění práce a úsporu času, peněz i energie, ale také řadu dalších výhod, např. funkci měření na úrovni zásuvek, spínání či správu. Mimo jiné poskytují možnost zásuvky seskupovat podle IT zařízení.

To v konečném důsledku znamená, že uživatelé mohou měřit a přepínat přístroj s více přívody (duální napájení A a B) a tudíž získat detailnější přehled o spotřebě svých zařízení spolu s energetickou kapacitou, která je k dispozici v datovém centru. Podrobné informace o energetické spotřebě představují cenný nástroj pro zvýšení efektivity a rychlé odhalení závady v případě výpadku.

Měření zásuvek i na dálku

Další nespornou výhodu představuje možnost měření zásuvek nejen lokálně, ale také na dálku, a to s minimální přesností 99 %. Lze tedy mnohem snadněji stanovit, kde lze dosáhnout větší úspory. Dálkově lze ovládat také zapnutí a vypnutí jednotlivých serverů či jejich restart. Méně potřebné servery a zařízení je tudíž možné snadno vypnout nebo naplánovat k automatickému odstavení ve chvíli, kdy jejich provoz není nutný (časový rozvrh plánovaných odstavení).

Správa pomocí softwaru IPM
Všechny aktuální modely Eaton ePDU lze zobrazit a spravovat prostřednictvím softwaru Intelligent Power Manager (IPM), který se snadno integruje s předními virtualizačními panely.

IPM připojené na LAN umožňují svým uživatelům automaticky identifikovat, monitorovat, hromadně aktualizovat a konfigurovat více ePDU současně.
Celá řada nových ePDU se rovněž vyznačuje konstrukcí 0U, nezabírající ve stojanu žádný výškový modul. Maximální provozní teplota konstrukce činí 60 stupňů Celsia a je doplněna velice praktickým patentovaným eGrip zajištěním vidlic v zásuvkách, a to proti nechtěnému vytažení. Eaton Intelligent Power Pod
Rozváděče lze začlenit do systému Eaton Intelligent Power Pod, což je integrovaná napájecí infrastruktura moderních IT zařízení včetně konvergovaných a hyper-konvergovaných konfigurací. Tato integrovaná infrastruktura zahrnuje záložní napájení, napájecí rozvody, správu napájení, umístění a podpůrné služby. Infrastruktura napomáhá zvýšení spolehlivosti a pohotovosti IT aplikací, zajišťující nepřetržitý provoz aktivit zákazníků, především firem.
Eaton ePDU jsou tak k dispozici rovněž jako zákaznicky přizpůsobené modely splňující specifické požadavky.
 
Rozváděčům společnosti Eaton byla nedávno časopisem infoTECH Spotlight udělena cena „2014 Data Center Excellence“ a v roce 2015 od INTERNET TELEPHONY cena „Produkt roku“.

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky