Domů Sony představuje objektiv s výkonným zoomem 18-110mm pro Super 35mm / APS-C

Sony představuje objektiv s výkonným zoomem 18-110mm pro Super 35mm / APS-C

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pátek, 30. září 2016
  • E PZ 18-110mm F4 G OSS (SELP18110G) - má velký 6.1x zoom
  • Vysoké rozlišení vhodné pro natáčení videa ve formátu 4K
  • Smooth Motion Optics (SMO) – speciální konstrukce objektivu minimalizuje nechtěné změny zaostření a nestabilitu zorného úhlu při ostření nebo zoomování  
  • Technicky vyspělá ergonomie zahrnující tři jednotlivé kroužky pro ostření, clonu a zoom pro ovládání na profesionální úrovni
  • Vestavěná stabilizace obrazu Optical SteadyShotTM
  • Kompaktní lehká konstrukce odolná proti vlhkosti a prachu

 

SELP18110G_1Společnost Sony vyvinula nový výkonný objektiv s proměnnou ohniskovou vzdáleností pro formáty Super 35mm / APS-C s rozsahem od 18mm (kdy nabízí širokoúhlé snímání), až po snímání s velkým přiblížením při 110mm (odpovídá 27mm – 165mm při focení na 35mm formát). Objektiv má vysoký poměr maximální a minimální ohniskové vzdálenosti, což odpovídá 6.1x zoomu, to vše v konstrukci s interním ostřením a konstantním clonovým číslem F4, které zajišťuje stabilní expozici v celém rozsahu zoomu.

Objektiv ideálně doplňuje systémové fotoaparáty a kamery s výměnnými objektivy s bajonetm E mount – od profesionálních videokamer PXW-FS7 až po fotoaparáty s výměnnýnou optikou typu α6300 nebo v režimu Super 35mm i α7s.  Tento prémiový objektiv G LensTM zaručuje kvalitu obrazu, která uspokojí i ty nejnáročnější profesionální uživatele. Konstrukce objektivu se skládá z 18 optických členů v 15 skupinách, včetně 6 asférických a 3 ED 

členů. Kruhová clona objektivu se skládá ze 7 lamel. Sofistikovaná konstrukce zajišťuje extrémně vysokou kvalitu obrazu a hodí se tím zejména pro profesionální tvorbu videa nejen ve formátu 4K.

 

Objektiv SELP18110G je teprve druhým objektivem s konstrukcí a designem Smooth Motion Optics (SMO), který byl vyvinut tak, aby eliminoval nechtěné změny zaostření a změny zorného úhlu při ostření a zoomování během natáčení videa. Design SMO se zaměřuje na tři hlavní problémy, které mohou zásadně ovlivnit kvalitu videozáznamu: změna ohniskové vzdálenosti při ostření (focus breathing) - objektiv minimalizuje změny zorného úhlu během ostření díky vnitřnímu ostřícímu mechanismu. Posun zaostření při zoomování (focus shift) je minimalizován díky preciznímu ostření při sledování objektu. Problém bočních pohybů optické osy, ke kterému muže dojít během změny ohniskové vzdálenosti, je potlačen díky celkové konstrukci objektivu s interním ostřením.

 

SELP18110G_4Vynikající ergonomie a tichý chod nového SELP18110 z něj činí nástroj dokonale vhodný pro použití v profesionální filmové produkci. Tři samostatné ovládací kroužky pro ostření, ovládání clony a zoomu – s optimálním nastavením otáčení zajišťují vynikající odezvu a profesionální pocit. Objektiv umožňuje jak nastavení zoomu pomocí servo motoru, tak i mechanické nastavení ohniskové vzdálenosti. Směr otáčení zoomovacího kroužku je nastavitelný podle individuálních preferencí uživatele. Délka těla objektivu se při zoomování díky vnitřnímu ostření nemění, takže je snadné použít např. klapky typu matte box a další příslušenství k objektivu. Poprvé bylo u objektivu pro výměnný systém Alpha zabudováno ozubené ostřící kolečko (0.8mm), které zajišťuje přímou kompatibilitu se standardním ostřícím vybavením.

 

Objektiv je utěsněný proti prachu a vlhkostii. Díky tomu se dokonale hodí pro použití v exteriérech. Technologie Optical SteadyShot, zajišťující interní stabilizaci obrazu během snímání z ruky, umocňuje extrémní mnohostrannost využití objektivu. Konstrukce objektivu je kompaktní a lehká. Díky tomu je objektiv skutečně snadno přenosný. Použití telekonvertorů SEL14TC a SEL20TC pro 1,4násobné a dvojnásobné prodloužení rozsahu ohniskové vzdálenosti ještě dále rozšiřuje flexibilitu použití objektivu.  

 

SELP18110G, určený pro přístroje se Super 35mm / APS-C, bude pro profesionální filmaře a fotografy dostupný na Evropském trhu od prosince 2016. Jeho cena se bude pohybovat okolo 4000€.

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky