Domů Společnost Sony oznámila cenu a dostupnost očekávaného televizoru BRAVIA® A1 OLED 4K HDR pro Evropu

Společnost Sony oznámila cenu a dostupnost očekávaného televizoru BRAVIA® A1 OLED 4K HDR pro Evropu

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 13. duben 2017

Očekávané OLED televizory Sony, které nabídnou bezkonkurenční kvalitu odstínů černé i kontrastu, novou zvukovou technologii Acoustic Surface a unikátní design bez podstavce, budou na Evropském trhu dostupné od května.

 


OLED-Fernseher-Sony-Bravia-A1-658x370-7991fe7ee0df0d26Společnost Sony oznámila uvedení své nové řady televizorů BRAVIA A1 OLED 4K HDR na trh. Televizory je v současnosti možné již v některých zemích předobjednat. Série BRAVIA A1 OLED nabízí jedinečnou kombinaci výjimečné kvality obrazu technologie OLED doplněné o 4K HDR procesor X1 Extreme™ od Sony, první zvukový systém Acoustic Surface™ na světě a unikátní design bez podstavce. Série OLED televizorů A1 disponuje 8 miliony samostatně svítících pixelů a přináší zásadní obohacení vizuálního zážitku s nebývalou kvalitou černé, bohatými a realistickými barvami, dynamickým kontrastem, obrazem bez rozmazání a širokým zorným úhlem. 4K HDR Procesor X1 Extreme rozšiřuje možnosti OLED a zaručuje výjimečný obraz v kvalitě 4K HDR.

 

Společnost Sony přišla jako první (již v roce 2007) na trh s OLED televizory a svým modelem XEL-1 o velikosti displeje 11“, který byl ve své době výjimečným počinem. Dále pokračovala s výrobou cenami ověnčených produktů s technologií OLED pro profesionální vysílání a produkci videí. Tyto produkty nalezly široké uplatnění při editování, prohlížení nesestříhaných záběrů, tvorbě grafiky a speciálních efektů, stejně jako při vysílání a kinematografické produkci. Profesionální monitory Sony Professional OLED Master získaly cenu Scientific and Engineering Academy Award® a ocenění Technical Emmy Award za výjimečnou inovaci v oblasti technologického vývoje.

„Od představení produktu na veletrhu CES v lednu letošního roku dostáváme úžasnou zpětnou vazbu oceňující u televizorů BRAVIA A1 OLED inovativní kombinaci špičkové kvality obrazu s důmyslnou koncepcí zvukové technologie Acoustic Surface,” uvedl Motoi Kawamura, ředitel oddělení pro marketing TV a produktové plánování (TV Marketing and Product Planning) společnosti Sony Europe. „Jsme skutečně nadšeni, že budeme moci letos v květnu nabídnout zákazníkům v Evropě televizory BRAVIA A1 OLED.“

 

První použití zvukové technologie Acoustic Surface

Sony využila výhod struktury OLED bez podsvícení a vyvinula novou zvukovou technologii Acoustic Surface, která umí vydávat silný a výjimečně kvalitní zvuk přímo samotným displejem. Díky originální koncepci rezonuje celý displej bohatým zvukem a umožňuje tak jednotu obrazu a zvuku, které by nebylo možné u konvenčních televizorů dosáhnout. Na rozdíl od konvenčních LED televizorů, u nichž zvuk vychází ze spodní části nebo ze stran, umožňuje A1 splynutí obrazu a zvuku, takže se zdá, jako by hlasy vycházely přímo z úst postav a výbuchy jako by přímo explodovaly z displeje televizoru. Navíc nabízí technologie Acoustic Surface širokou synchronizaci zvuku s obrazem ze všech úhlů pohledu, a to i při sledování ze strany. V kombinaci s výjimečně širokým zorným úhlem televizorů OLED přináší série A1 bezkonkurenční vizuální i zvukový zážitek bez ohledu na to, odkud nebo pod jakým úhlem televizi sledujete.

 

Unikátní design bez podstavce

Technologie akustického povrchu dotváří špičkový designu série A1, protože odstraňuje konvenční reproduktory, které bývají obvykle umístěny po stranách televizoru nebo na jeho dolním okraji. Design A1 eliminuje jakýkoli viditelný stojan nebo reproduktory a nenechává tak nic, co by odvádělo pozornost od výjimečného obrazu. Výsledkem je unikátní konstrukce bez jakéhokoli prvku, který by působil rušivě. Opěra ukrývá výkonný subwoofer a systém pro „skryté vedení kabelů“, který je možné složit a instalovat televizor přímo na stěnu.

 

Nepřekonatelný kontrast a kvalita

Nová řada televizorů BRAVIA A1 OLED 4K HDR podporuje HDR (vysoký dynamický rozsah, High Dynamic Range), který reprodukuje dramatický kontrast s bohatými, zářivými barvami. Špičkový 4K HDR obrazový procesor od Sony X1 Extreme dále zdokonaluje barevnou přesnost a jas a podporuje HDR10, HLG[1] a Dolby Vision™1, aby bylo možné sledovat obsah z rostoucí knihovny v HDR. Výkon 4K HDR procesoru X1 Extreme také umožňuje „vylepšení“ obsahu na kvalitu blížící se 4K HDR díky technologii HDR Remaster, která umí detekovat, analyzovat a optimalizovat každý objekt na obraze, a tím upravuje celkový kontrast. Dohromady nabízejí unikátní technologie Sony lepší zážitek při sledování s vyšší čistotou obrazu, širší paletou barev a lepším kontrastem. Displej TRILUMINOS™ Display mapuje barvy pro širší barevné spektrum, Super Bit Mapping™ 4K HDR vytváří plynulý, přirozený obraz bez barevného pruhování (banding) a duální databázové zpracování, které redukuje šum a maximalizuje tím čistotu obrazu. Motionflow™ redukuje pohybové artefakty a umožňuje přirozenou reprodukci pohybu. Všechny tyto technologie od Sony zaručují realističtější obraz s jemnými odstíny a hloubkou barev, dramatickým jasem a výjimečnou kvalitou černé.

 

S Android™ TV

Televizory BRAVIA A1 OLED 4K HDR mají operační systém Android TV, který přináší až k vám domů filmy, televizní show a tisícovky aplikací. Tím usnadňuje sledování vysílání či kabelové televize, stahované zábavy i použití televizoru pro hraní her. Milovníci televize si mohou užít hitparády i nadčasové filmy z Google Play™, Netflix, Amazon Video, YouTube a podobně. 

 

Série BRAVIA A1 OLED 4K HDR TV - modely a ceny

  • KD-65A1, třída 65” (úhlopříčka 64.5”), cena 157 379 Kč (vč. DPH)
  • KD-55A1, třída 55” (úhlopříčka 54.6”), cena 114 999 Kč (vč. DPH)

 

Tyto televizory bude možné předobjednat u vybraných autorizovaných prodejců v druhé polovině dubna a v obchodech budou dostupné na počátku května 2017. Informace o cenách a další podrobné informace získáte na regionálních webových stránkách společnosti Sony www.sony.eu.

 

 

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky