Domů

Fluke 233 multimetr s oddělitelným zobrazovačem

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Ing. Jaroslav Smetana, Blue Panther Instruments   
Pátek, 30. duben 2010
Fluke233_titlCo udělá elektrotechnik při opravě automatických dveří, když potřebuje měřit uvnitř a přitom musí být venku, aby mohl dveře ovládat? Co udělá servisní technik výtahu, když potřebuje měřit na PLC ve strojovně, a přitom kontrolovat výtahovou kabinu a vidět tam výsledek měření? Co udělá technik měření a regulace, který potřebuje měřit na určité výstupní kartě PLC a přitom být 10 metrů daleko a mačkat ovládací tlačítka řídícího panelu?
Kolikrát jste si řekli v takové situaci „potřeboval bych třetí ruku". S využitím technologie přenosu dat v pásmu 2,4GHz a infra komunikace umožňuje nový multimetr Fluke 233 čtení naměřených hodnot až ve vzdálenosti 10m od místa připojení měřicích hrotů a zobrazovat je na odnímatelném zobrazovači (obr.1).
Fluke233_2
Díky zvládnuté komunikaci mezi multimetrem a zobrazovací částí nemá multimetr problém s interferencemi s jinými zařízeními jako například PLC a řídicími systémy.
Dostatečné stínění Fluke 233 i zobrazovače zabraňuje rušení měření od okolních přístrojů a zařízení. Je-li signál mezi oběma částmi slabý, na displeji zobrazovače začne blikat symbol ztráty komunikace. Informace zobrazovaná na odděleném displeji je tedy vždy jasná.
Běžná praxe při měření v elektrotechnice je mít někoho, kdo drží přístroj a čte naměřené hodnoty, neboť vy přikládáte měřicí hroty na svorky v rozvaděči a tážete se na naměřenou hodnotu. Tento kolega může být zasažen obloukem při kolizi, stejně ten, kdo připojuje měřicí hroty a musí se přitom soustředit na svou práci. Při použití Fluke 233 s odnímatelným zobrazovačem může tento „odečítač" být při čtení hodnot mimo nebezpečný prostor. Lze tak snížit riziko úrazu i lépe organizovat práci, hlavně při činnostech na rozvodech kategorie 3 a 4 (obr. 2).
Fluke233_1
Je jen několik věcí, které jsou více frustrující než potřeba nastavit správně polohu spínacích kontaktů nebo fotočidlo na systémech řízených PLC. Na jednom místě nastavovat, a znát reakci systému na jiném místě. Často není jiné řešení než použití vysílačky a další osoby, která hlásí naměřené hodnoty. Při použití Fluke 233 postačí připojit měřicí část multimetru na potřebném místě, a odnést si zobrazovač k místu nastavování a pohodlně odečítat okamžitou hodnotu (obr.3). Dokonce, i když začnete měřit na místě například PLC, čtete hodnoty a potřebujete odejít k místu nastavení, není třeba přerušit práci a začít znovu. Pouze vyjmete zobrazovač z držáku v horní části multimetru, odnesete si ji k místu nastavování a pokračujete v měření. Obě části spolu komunikují bez přerušení.
Fluke233_3
Jak je patrno, Fluke 233 je velkým pomocníkem všude tam, kde je třeba vidět naměřenou hodnotu v jiném místě, než je třeba připojit měřicí hroty z důvodu bezpečnosti, technologie nebo usnadnění práce. Fluke 233 usnadní všechny operace v údržbě i vývoji, kde je třeba dostavovat či kontrolovat veličinu v jiném místě než se měří. Vytvoří bezpečnější situaci všude tam, kde potenciálně hrozí úraz elektrickým proudem či obloukem.
Co se týče elektrických i mechanických vlastností přístroje Fluke 233 jsou odvozeny z populární řady průmyslových multimetrů řady Fluke 170, což zajišťuje mechanickou odolnost a vysokou spolehlivost.
Další podrobnosti, případně předvedení přístroje žádejte u zástupce firmy Fluke společnosti Blue Panther s.r.o. (www.blue-panther.cz).
 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky