Domů

Lapp Group spolupracuje se společností CADENAS GmbH

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Ing. František Omasta, produktový manažer   
Sobota, 11. září 2010

lapp_kabel_titlZákladem existence v současném moderním světě je získávání a předávání informací. Zaměříme-li se na předávání informací mezi lidmi, můžeme konstatovat, že existuje několik způsobů, jak můžeme informace předávat. Při každém tomto způsobu však hraje velkou roli skutečnost, že přesto, že jsme všichni „z jednoho těsta", jsme každý zcela jedinečný a odlišný od všech ostatních. Nejen, že všichni vypadáme jinak, ale také zcela jinak vnímáme náš okolní svět. Předáváme-li druhé osobě nějakou zprávu, je tedy třeba dbát na veškeré detaily, aby bylo naše sdělení druhou stranou správně pochopeno. Není-li naše sdělení jednoznačné, může se stát, že nebude jeho význam vždy správně vyložen.

lapp_kabel_1
Obr. 1: Prostředí portálu Lapp PARTcommunity

Potřebou neustálého předávání různých informací je „infikována" i společnost LAPP KABEL s. r. o. se sídlem v Otrokovicích. Tento výrobce a distributor flexibilních kabelů ÖLFLEX®, datových kabelů UNITRONIC®, optických kabelů HITRONIC®, kabelových vývodek SKINTOP®, ochranných hadic SILVYN®, energetických řetězů SILVYN® CHAIN, průmyslových konektorů EPIC®, kabelových označovacích systémů FLEXIMARK® a komponentů pro síťovou techniku ETHERLINE®, předává informace o sobě, svých výrobcích, svých aktivitách a plánech či o zaměstnancích různými metodami. Tištěný katalog, prospekty, internetové stránky, hromadné maily či činorodé aktivity na výstavních veletrzích jsou těmi, řekněme, metodami standardními. Jako známý inovátor však celosvětově působící skupina Lapp, jejímž členem LAPP KABEL s. r. o. je, již před lety přišla s novým způsobem, jak poskytovat svým zákazníkům informace o svých produktech. Především konstruktérům byla určena možnost stahovat trojrozměrné modely výrobků z internetových stránek Lapp Group nebo je získat na CD. Díky této službě, označované zkratkou 3D-CAD (trojrozměrná počítačem podporovaná konstrukce), je vlastní konstrukce strojů či zařízení mnohem snadnější. Namísto studování rozměrů a tvarů požadované součástky třeba z katalogu a jejího následného vykreslování stačí dnes už konstruktérům jen stáhnout si její trojrozměrný model a vložit jej do svého projektu. Modely výrobků Lapp Group jsou dostupné v různých CAD formátech (step, dwg, dxf, Iges, atd). Tento způsob předávání informací zákazníkům je však dnes již samozřejmostí. Lapp však stále přichází s něčím novým. Trojrozměrné modely jsou nyní nově umístěny na on-line portálu "PARTcommunity" (viz obrázek č. 1), který je celosvětově uznávanou bránou do světa modelů výrobků různých průmyslových odvětví. Obsluha tohoto portálu je velmi snadná, rychlá a poskytuje spoustu výhod. Například nové funkce vyhledávání usnadňují lokalizaci komponentů. Pro minimalizaci rizika nesprávného pochopení 3D vyobrazení požadované součástky je při jejím výběru možné zvolit stereoskopické zobrazení (viz obrázek č. 2).

lapp_kabel_2
Obr. 2: Stereoskopický 3D model konektoru

Pokud tedy vlastníte 3D brýle, můžete komponenty Lapp Group zkoumat v prostorovém vidění. Když pak pohybem myši doslova „šermujete" například s modelem konektoru v prostoru mezi vámi a monitorem vašeho počítače, je nesprávný výklad jakéhokoliv detailu zcela jistě vyloučen. Pokud náhodou vlastní 3D brýle ještě nejsou součástí vaší kanceláře nebo obývacího pokoje, nezaváhejte a navštivte veletržní stánek společnosti LAPP KABEL s. r. o. na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, kde pro vás bude připraveno jako vždy malé překvapení (viz obrázek č. 3).

lapp_kabel_3
Obr. 3 Přijďte se podívat na naše produkty jinak!

Autorem online portálu "PARTcommunity" je společnost CADENAS GmbH, sídlící v Augsburgu. Jde o předního světového vývojáře softwaru v oblastech strategického řízení komponentů a snižování potřeb dílů a vývojáře elektronických výrobkových katalogů. Tato společnost se svými zákaznickými softwarovými řešeními působí jako spojovací článek mezi výrobci komponentů a jejich výrobky na jedné straně a jejich odběrateli na straně druhé. Uvedený 3D-CAD systém byl s výrobky Lapp Group poprvé představen na veletrhu Hannover Messe 2010 (viz obrázek č. 4), kde se těšil obrovskému zájmu a dosáhl vynikajícího úspěchu. Všichni návštěvníci portálu si mohou prohlížet modely či informace o výrobcích, aniž by se museli registrovat. Registrace je nutná pouze tehdy, jestliže si uživatel chce stáhnout data o požadovaném výrobku. Použití portálu je samozřejmě bezplatné. Tato služba 3D-CAD obsahuje nyní více než 1000 výrobků z portfolia Lapp Group. Do systému jsou zahrnuty všechny kabelové vývodky SKINTOP®, systémy ochranných hadic pro kabely SILVYN® a konektory pro průmyslové použití EPIC®. Portál obsahuje i všechny novinky z uvedených produktových skupin, které byly na hannoverském veletrhu představeny.

lapp_kabel_4
Obr. 4: Představení spolupráce CADENAS a Lapp Group na veletrhu v Hannoveru

Pokud máte zájem o stažení konstrukčních modelů výrobků Lapp Group nebo si chcete jen prohlédnout váš oblíbený produkt ve stereoskopickém zobrazení, navštivte nás na portálu http://lapp.partcommunity.com.

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky